marți, 10 aprilie 2012

DROB DE CIUPERCI

Un drob pe care l-am recomadat si altora, care au fost multumiti de rezultat, iar la masa mea, asta s-a mancat primul. 
Necesar: 1 kg ciuperci, 2 leg ceapa verde, 2 leg usturoi verde, 3 oua + 1, 5 cepe uscate, verdeata (marar si patrunjel), 2 morcovi, sare si piper, pesmet, faina..
Am tocat  ceapa uscata marunt si am pus-o la calit. Peste ea (cand este calita pe jumatate) am adaugat morcovul ras maruntel, apoi ciupercile, curatate, spalate, tocate feliute. Am lasat sa scada bine. Am tocat marunt ceapa si usturoiul verde si verdeata, si le-am  amestecat cu compozitia de ciuperci. Daca nu gasiti usturoi verde , puteti  folosi o capatana de usturoi uscat, zdrobit ca pentru mujdei, pe care o puneti peste ciuperci,  cand se calesc. Am dat la o parte de pe foc si am adaugat  sare si piper, si oualele batute.  Daca vi se pare compozitia prea moale,  puteti adauga si 2 linguri de pesmet sau faina, care sa absoarba surplusul de lichid.  Daca tot mai trebuie,  puteti pune si 1 lg de amidon.
Am pus in tava de cozonac tapetata cu hartie. Am presat bine compozitia,  sa nu aiba goluri de aer, ca altfel se va imprastia cand o taiati. Ca sa fie coaja frumoasa pe deasupra, am pus  un ou batut bine,  cand drobul era copt pe jumatate (deci al patrulea ou).
Observatii: Daca aveti tavi de chec este si mai bine,  ca iese mai subtirel si se coace mai bine,  si va fi si mai spornic, eu l-am facut in tavi de cozonac, din cantitatea de mai sus,  mi-au iesit doua.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu