luni, 20 iulie 2015

CATOFI INTREGI CU USTUROI LA CUPTOR

O garnitura foarte gustoasa. Pe cat de simplu este de facut, pe atat este de mare efect.

Necesar: cate 2 cartofi de persoana (si cativa in plus J), 2 capatani usturoi, sare si piper, 1 felie de branza sarata si tare (mai uscata).

Am spalat foarte bine cartofii si i-am lasat in coaja. I-am taiat cu grija in felii subtirele, fara sa ajung pe partea cealalta. Sa arate ca o carte deschisa, dupa ce i-ati taiat!
In fiecare taitura am pus usturoi, crestat cu cutitul, sa-si lase mai bine aroma. Pe deasupra am presarat un praf de sare si piper si i-am dat la cuptor, pentru 60 min.

Se servesc fierbinti.


Observatii: Daca nu este post, puteti sa radeti pe deasupra, cat sunt inca fierbinti, branza de care va place.



duminică, 19 iulie 2015

PRAJITURA CU GRIS SI MAC

Necesar: 5 oua, 10 lg zahar, 6 lg ulei, 3 plicuri zahar vanilat, 2 esente de lamaie, 300 ml lapte, 25 lg gris, 1 plic praf de copt, 3 lg mac.

Am batut oualele cu zaharul si uleiul pana s-au albit si si-au dublat volumul. Am adaugat 150 ml de lapte, 1 plic de zahar vanilat si 1 esenta. Grisul  l-am adaugat in ploaie, impreuna cu praful de copt, amestecand bine. 

Am turnat compozitia in doua tavi patrate mai mici (de 20x20 cm), pe hartie de copt si am presarat macul pe deasupra, apoi  am dat la cuptorul incins. Am lasat cam 30-35 min, pana s-a rumenit usor pe deasupra. 

In timpul asta, am pus restul de 150 ml de lapte pe foc, cu 2 lg de zahar, 1 esenta   si 2 plicuri de zahar vanilat, pana s-a topit bine zaharul.

Am turnat peste prajitura, si am mai dat-o cateva min la cuptor. Am taiat-o cand s-a racorit.


Observatii: Trebuie neaparat insiropata, altfel este inecacioasa.





duminică, 12 iulie 2015

PRAJITURA CU MALAI

Am vazut pe net o poza superba, cu o prajitura galbioara, frumoasa si pufoasa…. ca un pui :)! 
Nu am citit si reteta, am facut-o cum m-a taiat capul….

Necesar: 5 oua, 10 lg zahar, 6 lg ulei, 2 iaurturi Zuzu cu 0%, 300 ml lapte, 1 praf de copt, 3 plicuri de zahar vanilat, 2 esente de lamaie, 300 g malai.

Am batut oualele cu zaharul si uleiul pana s-au albit si si-au dublat volumul. Am adaugat iaurturile si 150 ml de lapte, 1 plic de zahar vanilat si 1 esenta de lamaie. Malaiul l-am adaugat in ploaie, impreuna cu praful de copt, amestecand bine. 

Am turnat compozitia in doua tavi patrate mai mici (de 20x20 cm), pe hartie de copt si am dat la cuptorul incins. Am lasat cam 30-35 min, pana s-a rumenit usor pe deasupra. 

In timpul asta, am pus restul de 150 ml de lapte pe foc, cu 2 lg de zahar, 1 esenta de lamaie si 2 plicuri de zahar vanilat, pana s-a topit bine zaharul.

Am turnat peste prajitura, si am mai dat-o cateva min la cuptor. Am taiat-o cand s-a racorit.

A iesit exact cum o vazusem in poza aia.  In plus, aroma de lamaie a facut-o sa fie foarte gustoasa.


Observatii: Trebuie neaparat insiropata, altfel este inecacioasa.











marți, 7 iulie 2015

COSULETE DE FOIETAJ CU PUI SI CASCAVAL

Din puiul facut la cuptor mai ramasese o bucata de piept, care nu mai atragea pe nimeni, si cum mie nu-mi place sa se piarda mancarea, i-am dat o alta fata, si mai gustoasa….

Necesar: 400 g foietaj, ½ piept de pui la cuptor (sau rotisat), 3 felii cascaval, mac si chimen.

Am taiat foietajul, dupa ce s-a dezghetat, in patrate de 5 cm. 
Am uns tava de briose cu ulei si am pus in fiecare spatiu, cate un patratel, intins un pic cu mana. 
Am taiat cascavalul bucatele mici si pieptul de pui la fel. Am pus in fiecare cos, apoi pe deasupra am presarat mac si chimen.

Am dat la cuptorul incins pentru 10-12 min, pana au crescut si s-au rumenit.

Sunt super gustoase si de mare efect.