vineri, 5 septembrie 2014

TARTA CU BANANE

Cand ti se pune pata pe banane.....

Necesar: 2 banane foarte coapte, 2 oua, 4 lg zahar, 2 lg ulei, 5 lg faina, 3 lg lapte, 2 lg nuci macinate.
Am amestecat toate ingredientele cu bananele facute piure si am pus la cuptor pentru 25 min.
Buna, dar combinatia banana – nuca nu este printre preferatele mele J !






miercuri, 3 septembrie 2014

TORT RAPID CU BANANE SI CREMA DE CIOCOLATA

Tortul asta este facut in forma mica de blat de tort.
Necesar blat : 3 oua, 5 lg zahar, 5 lg ulei, 6 lg faina, 1 plic praf de copt, 2-3 banane foarte coapte.
Necesar crema: 1 plic crema pt prajituri de la Dr.Oetker (de ciocolata), 150 ml lapte rece, 150 ml frisca lichida.

Am preparat blatul amestecand ingredientele exact in ordinea de mai sus (care nu este obligatorie), apoi l-am pus in forma tapetata cu hartie de copt, pentru 30 min in cuptorul incins.
L-am scos si dupa ce s-a racorit nitel l-am taiat in felii si l-am umplut cu crema.
Crema este foarte simplu de facut, gustoasa si rapida: am batut praful cu laptele rece de la frigider, si am adaugat frisca batuta bine cu mixerul.
Am umplut tortul, dupa ce am insiropat feliile cu 2-3 lg de lapte si l-am dat la rece vreo 2 ore.









marți, 2 septembrie 2014

BRIOSE CU BANANE SI CREMA DE CIOCOLATA

Aveam cateva banane care se copsesera  prea tare si copii nu se mai apropiau de ele. N-am vrut sa se piarda si am facut briosele astea.
Necesar briose:  5 banane foarte coapte, 2 iaurturi Zuzu cu banane, 3 oua, 5 lg de zahar, 4 lg ulei, 8-9 lg faina, 1 plic praf de copt.
Necesar crema: 1 plic crema de ciocolata pt prajituri de la Dr.Oetker, 150 ml lapte.
Necesar décor: 1 plic bombonele mici colorate.
Am batut oualele cu zaharul, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Am adaugat iaurturile si bananele pasate bine.  Am pus in tava de briose, hartiute si in fiecare hartiuta cate 2 lg de compozitie. Am pus in cuptorul incins pentru aproximativ 30 de minute.
Am lasat sa se raceasca si am  pregatit crema, batand praful de ciocolata cu laptele rece de  la frigider.  Am pus pe fiecare briosa crema si le-am dat la frigider. La servire am pus si bombonele colorate.
Mi-au iesit 14 buc.







luni, 1 septembrie 2014

PRAJITURA CU MORCOV SI CREMA DE CIOCOLATA

Ati avut vreodata pofta sa faceti o prajitura cu morcovi??? Ei bine, eu da....asa a iesit prajitura asta de mai jos....superbuna!!!

Necesar blat: 7 morcovi mari, 12 lg zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 7 lg ulei, 5 oua, 10 lg faina, 1 lgta scortisoara.
Necesar crema: 2 plicuri crema de ciocolata pt prajituri de la Dr.Oetker, 300 ml lapte, 300 ml frisca lichida Meggle.
Necesar glazura: 100 ml frisca, 1 plic de bombonele colorate pentru décorat.

Am dat morcovii prin razatoarea mica, i-am pus intr-o craticioara,  am presarat   5 lg de zahar peste ei si i-am lasat in pace o jumatate de ora, dupa care am pus craticioara pe foc mic si am calit morcovul ca pe mere. Cand morcovul a fost gata, am oprit focul si am pus o lingurita de scortiosoara peste el. Am lasat la racit.
Am facut blatul, batand bine oualele cu 7 lg de zahar, 7 lg de ulei,  10 lg de faina amestecate cu plicul de praf de copt. Am adaugat si morcovul calit, si am omogenizat bine. Am turnat in tava pe hartie de copt si am pus in cuptorul incins pentru 30 minute. Am lasat sa se raceasca blatul si l-am taiat in doua.
Am preparat crema amestecand crema praf cu laptele rece de la frigider si cu frisca batuta tare.
Am insiropat felia de jos cu cateva linguri de lapte si am umplut bine cu crema. Am pus si a doua felie, insiropata si ea cu cateva lg de lapte. Am pus la frigider.
La servire am batut 100 ml de frisca lichida, si am ornat fiecare prajitura cu un mot de frisca si cu bombonele colorate.
Observatii:  Puteti sa ornati prajiturile cu frisca si sa le pastrati la frigider, dar bombonelele puneti-le la servire, pentru ca altfel, acestea se topesc pe frisca si arata urat.