vineri, 29 noiembrie 2013

FARFALE CU CIUPERCI

Necesar: 200 g farfale (paste fainoase sub forma de fundite), ½ kg  ciuperci, 2 cepe, 1 lg boia dulce, sare si piper.
Am pus apa cu sare si ulei la fiert pentru paste, si in timpul asta am pregatit ciupercile.
Am calit in ulei incins ceapa taiata cubulete marunte ci ciupercile taiate feliute. Nu este necesar niciun adaos de apa, vor lasa ciupercile destula. Le-am lasat pe foc pana a scazut bine sucul ciupercilor, apoi am adaugat boiaua, sare si piper si am mai lasat cateva minute.
Cand apa a clocotit, am pus farfalele la fiert, unde au stat cam 10 min. Le-am scurs bine si le-am pus intr-o craticioara, unde am turbat peste ele ciupercile preparate mai sus.



sâmbătă, 9 noiembrie 2013

CIORBA RAPIDA DE ROSII

Avea Alexandra chef de o supita de rosii, dar n-aveam rosii J…asa ca m-am adaptat.
Necesar: 2 conserve rosii tocate, 2 cepe, 200 g paste romburi mici, 2 cuiburi de fidea, sare si piper.

Aveam zeama in care am fiert galustele pentru papricas, pe care mi-era mila sa o arunc. Asa ca am pus-o la fiert (din nou J), am pus conservele de rosii, am lasat-o sa dea in clocot. Am calit repede o ceapa tocata marunt, si am pus-o in oala. Am mai pus un praf de piper, sare avand deja de la fiertul galustilor. Aveam niste paste foarte, foarte  mici, romburi, din care am pus cam vreo 2 maini, si inca 2 cuiburi de fidea mai grosuta. Am lasat sa dea din nou in clocot si gata ciorba!
Ai zice ca este o mancare de incropeala, si n-ai gresi, dar a fost asa de buna, ca s-a mancat la prima servire toata!!!