sâmbătă, 20 octombrie 2012

PRAJITURA MORENA CU CREMA DE NUCA DE COCOS

Ati mai intalnit prajitura asta pe blogul meu, dar sub alta forma.

Ingrediente: blat negru : 5 oua, 6 lg zahar, 2 zahar vanilat, 4 lg lapte, 8 lg faina, 3 lg pudra de roscove/cacao, 1 praf de copt.
Ingrediente blat alb: 5 oua, 5 lg zahar,  2 zahar vanilat, 6 lg faina, 4 lg nuca macinata, 1 praf de copt.
Ingrediente crema: 3 plicuri budinca de nuca de cocos de la Dr Oetker, 1l lapte, 9 lg zahar, 250 g unt/margarina, 3 lg zahar pudra, 1 estenta de vanilie.
Ingrediente: glazura: 3 lg nuci macinate, 1 plic ornamente de cacao (sau 1 ciocolata rasa).

Am facut blatul negru, separand oualele si batand galbenusurile cu zaharul,  laptele si faina amestecata cu praful de copt si praful de roscove. Zaharul  vanilat l-am pus in timp ce bateam albusurile tari, pe care le-am incorporat usor in compozitia cu galbenusuri. Am pus in tava de aragaz tapetata cu hartie, la foc potrivit pentru 25-30 min.

Si pentru blatul alb, am separat oualele. Am frecat galbenusurile cu zaharul, faina amestecata cu praful de copt si nuca, apoi am incorporat usor albusurile batute tare cu zaharul vanilat. Am pus la copt in acceasi tava (tapetata cu hartie), ca blaturile sa aiba aceeasi dimensiune, pentru alte 25-30 min.

Daca va este mai usor bateti toate ingredientele pentru blaturi odata, si apoi scoateti din compozitie si amestecati cu cacao/roscove.

Pentru crema: am dizolvat praful de budinca cu 200 ml lapte si am amestecat bine cu 9 lg de zahar. Restul de lapte l-am pus pe foc. Cand incepe sa fiarba laptele se adauga si praful dizolvat. Dupa ce budinca este gata,  se da la rece, mestecand din cand in cand in ea. Untul/ margarina am bagat-o la microunde pentru 20 sec sa se  inmoaie, apoi am frecat cu zaharul si am adaugat esenta de vanilie.

Cand s-au racit blaturile, l-am taiat pe cel negru in doua, pe orizontala, iar pe cel alb l-am lasat intreg si l-am pus la mijloc. Am uns fiecare blat cu crema si am oprit cateva lg de crema, sa ung blatul deasupra, peste care am presarat nuca si ornamentele de ciocolata.

Am lasat la rece cateva ore dupa care am taiat-o.

Este foarte buna si arata foarte bine, potrivita si pentru ocazii deosebite, chiar mi s-a spus ca arata ca o prajitura de cofetarie, dar mai buna J.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu